opc_loader
Merken

Dom Perignon P2 1998

Dom Perignon
349,95
Dit product is momenteel niet leverbaar
Levertijden
Levertijd:
Beschrijving

Dom Perignon P2

Dom Perignon P2 vintage 1998 champagne

Tijdens het lange rijpingsproces van de champagnes nemen ze een beslissende dynamiek aan. Het proces is een ware metamorfose, een uitvergroting. De champagne behoudt haar oorspronkelijke belofte, maar geeft een nieuwe interpretatie aan de ontwikkeling. Elke evolutie tijdens het rijpingsproces draagt bij tot Dom Perignons bijzondere karakter. Deze speciale momenten van opvolging in het rijpingsproces worden ‘Plénitudes’ genoemd.

De Eerste Plénitude van de Dom Perignon Vintage 1998 vond plaats in 2005 en was een al toonbeeld van evenwicht. Na een moment van gewichtloosheid, werd het gehemelte van de proever opgewekt door een jeugdige energie. De energie van Dom Perignon P2 komt voort uit schijnbare rust als de wijn rijpt in de stille en koele kelders van het champagnehuis.

De Tweede Plénitude van Dom Perignon, is een intens, precieus en levendig facet van de champagne. In de Tweede Plénitude, gesterkt door extra jaren in de kelders, overstijgt de Dom Perignon P2 vintage 1998 schaamteloos de mogelijkheden van de vintage. De tegengestelde en complementaire elementen van haar assemblage weerklinken in een uiterst scherpe intensiteit. Haar aromatische persistentie is als een golf die het indringende karakter van de champagne stimuleert. In de Dom Perignon P2 bereikt de energie van de champagne haar ware hoogtepunt. Verheven in deze Tweede Plénitude, vibreert de donkere, mineralistische, gekruide singulariteit van Dom Perignon hoger en helderder dan ooit tevoren.

Proefnotities Dom Perignon P2:

Na een korte ademhaling heeft de champagne een intens, vol en stralend boeket, met noten van kamperfoelie, oranje gekleurde vruchten, geroosterde amandelen en een vleugje jodium. In de mond heerlijk romi
g, smoky met een lichte en energieke bite die perfect in balans is. Een champagne voor de allermooiste momenten.

Dom Perignon P2 vintage 1998 wordt geleverd in een zeer mooie minimalistisch geborstelde aluminium geschenkverpakking.

inhoud: 75cl
alcoholpercentage: 12%

Dom Perignon P2 kopen doe je voor een mooie prijs online bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak waar je de meest bijzondere en exclusieve champagnes zoals bijvoorbeeld deze Dom Perignon P2 vintage 1998 kunt kopen.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items