opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Dom Perignon vintage 2008 Magnum

475,00

Uitverkocht

Levertijden
Levertijd:
1 tot 3 werkdagen
Beschrijving

Dom Pérignon


Dom Pérignon vintage 2008 champagne in magnum formaat


Dom Pérignon Vintage 2008: Een Champagne Mirakel


2008 werd gedomineerd door grijze, bewolkte luchten - een uitzondering in een decennium dat wordt gekenmerkt door genereuze zonneschijn. Net toen de oogst begon, waren de weersomstandigheden eindelijk perfect: blauwe luchten en langdurige noord-noordoostelijke winden. De druiven waren rijper dan iemand durfde te hopen en hadden echt een uitstekend evenwicht. De wijnstokken bevonden zich in perfecte gezondheid.

Aan de verkwikkende zuurgraad, beknopte en aromatische zuiverheid verwacht van de 2008 vintage, voegt Dom Pérignon diepte, dichtheid en complexiteit toe. Het licht is warmer en minder hard.


Geur:

Het openingsboeket is complex en lichtgevend, een vermenging van witte bloemen, citrus en steenfruit. Het totale effect wordt versterkt door de versheid van anijs en gemalen munt. De laatste aroma's van de wijn beginnen pittige, houtachtige en geroosterde tonen te vertonen.


Smaakpalet:

Na een lange periode van terughoudendheid, is de wijn eindelijk open. Er is een volledige balans tussen de neus en het gehemelte. Het slanke, minimalistische, pure, afgezwakte, atletische karakter wordt nu ook uitgedrukt met warmte. De vrucht is uitgesproken en duidelijk. De karakteristieke zuurgraad van de wijn is opmerkelijk goed geïntegreerd. De persistentie ervan is voornamelijk aromatisch, grijs, rokerig en veelbelovend.

Wijn spijs combinatie:


De wijn geniet van dualiteit: warmte & frisheid, vlees en jodium-combinaties, gekookt en rauw. Specerijen versterken en accentueren het bruisen van 2008 en verdichten de wijn. Dom Pérignon houdt van speelse ervaringen: culinaire kunst, texturen en zaken.


inhoud: 150cl
alcoholpercentage: 12%

De Dom Pérignon vintage 2008 magnum koop je voor een mooie prijs online bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak waar je altijd de meest bijzondere en exclusieve dranken zoals bijvoorbeeld deze 1,5L magnum Dom Pérignon vintage 2008 champagne kunt kopen.

Laatst bekeken items