opc_loader
Merken

Ki No Tou Kyoto Old Tom Gin

54,95
Dit product is momenteel niet leverbaar
Levertijden
Levertijd:
Beschrijving

Ki No Tou


Ki No Tou Kyoto Old Tom Gin


De ‘Old Tom’ stijl van gin dateert uit de 18e eeuw, toen de toevoeging van suiker balans bracht bij enkele van de sterkere dranken van die tijd. Onzekerheid omringt de oorsprong van de naam, maar het beeld van een kater kwam veel voor op vaten en kroegentekens; de stijl ligt ergens tussen Nederlandse Jenever en London Dry Gin.
Old Tom werd minder populair omdat de destillatietechnieken in de 19e eeuw sterk verbeterden, waardoor de productie van wat minder sterke dranken mogelijk werd.De laatste tijd zien we de dat de Old Tom stijl gin bezig is met een comeback. Ki No Tou is gemaakt met als basis de klassieke Kinobi Kyoto dry gin en verzoet na destillatie met Kokutou (letterlijk 'zwart' suiker ') afkomstig van het Okinawa eiland Yonaguni. Kokutou dateert uit de 17e eeuw en is zo gemaakt dat het een hoger mineraalgehalte behoudt dan andere suikers. Naast zoetheid voegt het ook complexiteit toe. Het labelontwerp van Ki No Tou bestaat uit twee kanji-tekens, de ene betekent ‘eiland’ en de andere ‘suiker’, en is samen met Kira Karacho ontworpen. Het Karachou Karakami atelier is een beroemd Japans atelier dat in 1624 in Kyoto werd opgericht.


inhoud: 70cl
alcoholpercentage: 47%


Kinobi Ki No Tou Kyoto Old Tom Gin koop je voor een mooie prijs online bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak waar je altijd de meest bijzondere en exclusieve dranken zoals bijvoorbeeld deze Ki No Tou Kyoto Old Tom Gin kunt kopen.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items