opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Merken

Numanthia Termes

22,95
Levertijden
Levertijd:
1 tot 3 werkdagen
Beschrijving

Bodega Numanthia


Bodega Numanthia Termes 2016


Termes is de eerste expressie van het typische Toro terroir van Bodega Numanthia. De wijn is vernoemd naar het dorpje Tiermes, dat zich net als Numancia verzette tegen de Romeinse bezetting. Numanthia Termes is een stijlvolle, levendige wijn van de Tinta de Toro druif, afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken. De extreme weersomstandigheden in de Toro regio – slechts 350 tot 400mm neerslag per jaar, verzengend hete zomers en bijtend koude winters – leveren druiven van uitzonderlijke kwaliteit. Na een langdurige vergisting met de schillen, rijpt de wijn 16 maanden in Franse eikenhouten vaten. Het resultaat is een krachtige harmonieuze wijn met nog een mooie levendige frisheid vol fruit. De vintage 2016 begon met een aanzienlijke hoeveelheid neerslag en lage temperaturen. Hierdoor vertraagde de cyclus en was de bloei pas halverwege juli. Met een droge, hete start van de zomer werd de groeiachterstand iets ingelopen. Echter bij aanvang van de oogst in de tweede week van september was er weer sprake van neerslag en kou. De rijping van enkele percelen was hierdoor zoveel vertraagd dat er pas eind oktober geoogst werd. De Termes 2016 is met nog 10 maanden flesrijping op de markt gebracht op 15% ABV.

Proefnotitie Numanthia Termes 2016

Kleur : Helder kersenrood met robijnrode highlights.
Geur : Intense neus met mooie breedte en elegantie vol tonen van rood fruit zoals framboos en zwarte bes, gevolgd door aroma’s van specerijen.
Smaak : Levendige aanzet met tonen van rode bessen en een vleugje eucalyptus en tijm. Zachte tannines en een mooi lange en expressieve frisheid komen naar voren met aroma’s van zwarte bes en kaneel en een toets van balsamico.

Termes 2016 is op dronk en kan nog tot 5 jaar bewaard worden. 

inhoud: 75cl
alcoholpercentage: 15%


Numanthia Termes wijn kopen doe je in Nederland voor een mooie prijs online bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak waar je altijd de meest bijzondere en exclusieve dranken zoals bijvoorbeeld deze Numanthia Termes kunt kopen.


 

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items