opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Fabrikanten
Betaalgemak

Privacy Policy


Exclusive Drinks respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Exclusive Drinks zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling of het administreren daarvan.
 
exclusivedrinks.nl wordt beheerd door Exclusive Drinks, KvK: 51938715
 
Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.Hieronder een overzicht van welke gegevens we waarvoor gebruiken.

Welke gegevens verzamelen we?

    Voor- en achternaam
    Straat en huisnummer
    Postcode en woonplaats
    e-mailadres
    Telefoonnummer
    Geboortedatum
    IP-adres
    Bedrijfsnaam (bij B2B-leveringen)
    KvK nummer (bij B2B-leveringen)
    BTW nummer (bij B2B-leveringen)

Met welk doel gebruiken we de persoonsgegevens?

Als je een bestelling plaatst, hebben we jouw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
Omdat wij alcoholische dranken verkopen vragen we voor het voltooien van je aankoop naar je geboortedatum. Dit is om vast te stellen dat je minimaal 18 jaar oud bent.
De gegevens die we nodig hebben om jouw bestelling op het gewenste adres af te kunnen leveren worden hiertoe gedeeld met onze bezorgpartner DPD. Zij zullen ook, uit onze naam, een mail sturen dat zij de bestelling in ontvangst hebben genomen en je kunt ook een ‘Predict’ bericht van hen verwachten (per mail en/of SMS) waarin zij laten weten binnen welk tijdvak van een uur ze plannen te bezorgen. Naast de door ons verstrekte NAW gegevens bewaard DPD ook de handtekening of paraaf voor ontvangst en houdt, wanneer het pakket onder rembours is verzonden, daarvan een remboursadministratie bij.
Grote orders, die niet of minder geschikt zijn voor de pakketdienst van DPD, laten wij bezorgen door een transporteur of koerier. Hiertoe verstrekken wij hen jouw adresgegevens. Voordat we dat doen nemen we eerst altijd contact met je op om de aflevering af te stemmen.
Als je bij Exclusive Drinks een bestelling plaatst bewaren wij jouw gegevens op een Secure Server van Lightspeed; onze hostingprovider. Je kunt een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven zodat je naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens bewaard blijven en je deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen. Zo hou je ook gemakkelijk overzicht over al je bestellingen en de status daarvan.
Als je een bestelling plaatst of het contactformulier invult ontvangen wij die gegevens per e-mail. Onze mailprovider is Google Suite met wie een Data Processing Amendment is afgesloten.
 Als je een offerte aanvraagt, vragen wij om dezelfde gegevens als die je bij een webshopbestelling zou invullen.
 Als je besluit een recensie te schrijven of een reactie op een blogartikel te geven, kun je zelf kiezen of je jouw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt.
Reviews door onze klanten worden onafhankelijk verzameld door Kiyoh. Kiyoh ontvangt je naam en e-mailadres na het doen van een bestelling zodat zij je een uitnodiging kunnen sturen. Je kunt bij het invullen van het reviewformulier ervoor kiezen je naam niet openbaar weer te laten geven. Je e-mail adres wordt sowieso niet weergegeven.
 Als je onze nieuwsbrief wilt ontvangen hebben we daarvoor je naam en e-mailadres nodig (zie verder onder ‘Marketing').
 De gegevens die op je factuur staan zijn toegankelijk voor onze accountant die de jaarrekening opstelt.
 Bij een juridisch geschil met jou kunnen wij genoodzaakt zijn je gegevens door te geven aan een juridisch adviseur en deze in een juridische procedure gebruiken. Daarbij zullen we alleen de gegevens doorgeven die noodzakelijk zijn in verband met de juridische procedure.
Als we daar wettelijk toe verplicht zijn moeten we je gegevens doorgeven aan overheidsinstanties, bijvoorbeeld aan de Belastingdienst.

Betaling
 
Wanneer je kiest voor betaling via iDEAL word je voor de transactie doorverwezen via onze payment processors naar jouw eigen bank door middel van een beveiligde verbinding. We werken samen met een tweetal payment processors. In de webshop is dat Pay.nl en voor facturen buiten de webshop die je via MoneyBird ontvangt (bijvoorbeeld n.a.v. een offerte) is dat Mollie.
 
Bewaartermijn
 
De gegevens in ons boekhoudsysteem, facturen en offertes bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan al onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens kunnen binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door ons worden verwijderd.
 
Social Media
 
Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons. Van de volgende Social Media Platforms hebben wij de buttons geplaatst: Facebook, Pinterest, Twitter en Google Plus.
 
Marketing
 
Als je je inschrijft op onze nieuwsbrief gebruiken wij jouw naam en e-mailadres om je te informeren over nieuwe producten, speciale aanbiedingen en tijdelijke acties.
 
Momenteel gebruiken we het mailprogramma van Shoptrader.nl.
 
Je e-mailadres wordt alleen met je expliciete toestemming (dubbele opt-in) toegevoegd aan de lijst van abonnees. Wanneer je ingaat op een commerciële aanbieding in de nieuwsbrief dan kunnen we dat meten.
 
Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.
 
Google Analytics
 
We meten bezoekersaantallen, per tijdsperiode, per pagina, per product, per browser etc om inzicht te krijgen in het gebruik van onze webshop. Gegevens over het gebruik en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren. We hebben Google Analytics privacy-vriendelijk ingesteld (‘gegevens delen’ is uitgezet). Google is een Amerikaans bedrijf, maar is gecertificeerd voor het EU-US Privacy Shield. Ook hebben we met Google een bewerkersovereenkomst gesloten.
 
Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Voor informatie over hoe Google compliant is aan de GDPR heeft Google specifieke pagina’s: Google Cloud en de GDPR en wat Google doet op het gebied van databescherming.
 
Graag wijzen we je er expliciet op dat deze gegevens door Exclusive Drinks nooit te herleiden zijn naar jou als persoon of individu, uitgezonderd situaties waarin je jezelf via een aankoop op de website als persoon identificeert. In dergelijke gevallen is je bezoekgedrag van dat moment te koppelen aan de ingevulde gegevens. Dit helpt ons bij het meten van de conversie van de webshop.
 
Beveiliging persoonsgegevens
 
Wij hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling middels een SSL-certificaat, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op je computer. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers.

We gebruiken op deze site Google Analytics om inzage te krijgen in onze bezoekersaantallen en interesses van deze bezoekers. Deze infrmatie is niet herleidbaar tot een persoon (zie hierboven onder 'Google Analytics').
We gebruiken ook cookies om de 'social media sharing buttons' mogelijk te maken. Dit zijn de knoppen waarmee je een artikel kunt aanbevelen op Facebook, Twitter of Google Plus (zie hierboven onder 'Social Media').
Tevens worden cookies gebruikt om jouw order correct af te handelen en de functie van 'het winkelmandje' mogelijk te maken. Dit zijn noodzakelijke cookies voor een correctie werking van de website.

Cookies kun je zelf, en ook alleen zelf, verwijderen omdat deze op jouw computer zijn opgeslagen. Uitleg over het aanpassen van de instellingen van je browser vind je onder 'Help' in de toolbar van de meest gebruikte browsers.

Externe links

Er kunnen links naar andere websites op de Exclusive Drinks website staan die totaal onafhankelijk opereren van exclusivedrinks.nl en waar Exclusive Drinks geen zeggenschap over heeft. We verzorgen enkel links naar andere websites ter informatie en gemak voor jou. Het kan zijn dat andere websites een eigen privacy policy hebben en we adviseren die goed door te lezen wanneer je een bezoek brengt aan deze websites. Exclusive Drinks is niet verantwoordelijk voor de informatie die wordt verstrekt of verkregen door deze websites of voor enig ander gebruik van de websites.

Bezwaar en/of vragen?
Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van Exclusive Drinks, dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je als je informatie nodig hebt over jouw gegevens of als je deze wilt wijzigen.
 
Je hebt op grond van de wet het recht ons te vragen je eigen gegevens in te zien, onjuiste gegevens te laten corrigeren, in bepaalde gevallen deze te laten verwijderen, afschermen en daartegen bezwaar te maken. Bij het gebruik van je gegevens voor direct marketing heb je altijd het recht van bezwaar.
 
Als je je gegevens wilt verwijderen, verzoeken wij je ons dat te laten weten via e-mail. Wij zullen je tijdig laten weten of wij aan je verzoek voldoen. In sommige gevallen kunnen we een bepaald verzoek weigeren, bijvoorbeeld wanneer dit ingaat tegen de bewaarplicht van De Belastingdienst.
 
In het geval je het niet eens bent over hoe wij je persoonsgegevens verwerken en je komt er niet uit met ons, dan heb je de mogelijkheid tot het indienen van een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
 
Kan deze privacyverklaring veranderen?
 
Ja. Deze privacyverklaring is van 25 mei 2018. We behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op de website worden gepubliceerd.