opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

A.H. Riise Rum


In 1834 werd een jonge Deense apotheker, Albert Heinrich Riise, in dienst bij de Koninklijke Militaire Apotheker in Kopenhagen, benaderd door vertegenwoordigers van de Deense overheid en bood hem de gelegenheid om de eerste officieel erkende apotheek in de bloeiende haven van St. Thomas te vestigen.

In juni 1840 benoemde de Deense regering Albert Heinrich Riise officieel als de exclusieve apotheker van het eiland en verleende hem een ​​monopoliepositie voor de productie van alcohol. De monopoliepositie werd gegeven in ruil voor de verplichting van Riise om de armen zonder kosten medicijnen te geven. Sindsdien bestaat er een speciale relatie tussen dit bedrijf en de bevolking van St. Thomas.

Riise begon de productie van rum op het eiland St. Thomas en hij vond de eerste Distilled Bay Rum uit. Vanaf de vroegste dagen importeerde Riise heerlijke wijnen en gedistilleerde dranken, luxegoederen en voedingsmiddelen.

Tijdens de jaren 1870 en 1880 bleef A.H. Riise Apothecary floreren onder leiding van de zonen van Albert Heinrich Riise, Valdemar en Karl. Rond de eeuwwisseling trad het bedrijf in handen van de familie Poulsen die nog steeds A.H. Riise Denmark in Kopenhagen exploiteert.

In 1928 werd het bedrijf van A.H. Riise & Co. gekocht door de familie van de huidige eigenaren die zich in de jaren 1890 begonnen te vestigen op de Maagdeneilanden. Hoewel A.H. Riise de afgelopen 182 jaar veel veranderingen heeft ondergaan, blijft de werking van A.H. Riise bestaan ​​bij de derde en vierde generatie van Paiewonskys en Cassinellis, die de traditie van kwaliteit, integriteit en service voortzetten.

In Nederland koop je vanaf begin 2019 A.H. Riise rum online voor een mooie prijs bij Exclusive Drinks.