opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Antinori

 

Bij Antinori zit het wijnmaken al 26 generaties (sinds 1385) in het blauwe bloed. Altijd is een Antinori met de productie van wijn bezig geweest. De Italiaanse markies Piero Antinori houdt heden ten dage kantoor in het fraaie Palazzo Antinori, midden in Florence gelegen aan het Piazza degli Antinori. Onder het familiemotto “Te Duce Proficio” (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Nu staan zij te boek als de gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing.

De wijnen van Antinori, afkomstig uit de provincies Toscane en Umbrië, zijn de wijnen waar de markies zich persoonlijk met elke fase van productie en distributie bezig houdt. In de provincies buiten Toscane en Umbrië pakte Antinori de zaken net zo krachtig aan.

Hier produceren zij nu wijnen die onder hun eigen vertrouwde naam op de markt komen en waarvan bijvoorbeeld Prunotto en Tormaresca reeds deel uitmaken van onze collectie. Zoals Piero Antinori bij het wijn maken al vroeg heeft gebroken met zinloze tradities en nieuwe technieken ontwikkelde die zijn tafelwijnen tot wereldberoemde Super Tuscans hebben verheven, zo heeft hij ook zijn blik eerst buiten Toscane en vervolgens buiten Italië gericht. Het gevolg zijn wijngaarden in de Verenigde Staten, Chili, Hongarije (waar ook een eigen fabriek staat waar eikenhouten vaten worden gemaakt) en Nieuw-Zeeland. Het is het oog voor traditie en innovatie dat het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is.

In 2007 heeft Piero Antinori voor de vierde maal de Lifetime Achievement Award, die wordt toegekend aan die persoon die het meest gedaan heeft ter bevordering van de kwaliteit van wijnen wereldwijd, in ontvangst mogen nemen. Op Vinitaly 2006 is Antinori uitgeroepen tot Best Winemakers of the Year. Deze trofeeën kan de markies in zijn prijzenkast zetten naast de andere oscars, prijzen en onderscheidingen die Antinori verdiend heeft.