opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Cantina Mesa

Cantina Mesa

Cantina Mesa

 

De naam Mesa, hetgeen in het Sardisch en Spaans tafel of dinertafel betekent, somt in maar vier letters de diepe ziel van het wijnhuis op. Voeding, een maaltijd met vrienden, moederliefde, eenvoud en de verfijnde geuren van de Sardische aarde. Mesa is dus geboren uit een liefdevolle toewijding voor Sardinië, als een huwelijk van schoonheid en goedheid, als een viering van de vrijgevigheid van het eiland en haar cultuur, uitgedrukt in een van haar meest nobele culturele schatten, nl. wijn. Het vertegenwoordigt de droom van Gavino Sanna – Italië’s meest bekroonde reclame professional – die droomde van het creëren van iets buitengewoons voor zijn eigen land; uniek en eenvoudig als zijn eigen land.

Mesa richt zich grotendeels op de productie van Carignano (Carignan) del Sulicis, Vermentino di Sardegna en Cannonau di Sardegna wijnsoorten, evenals Chardonnay en Syrah, welke complexiteit toevoegen aan de blends. Een aantal van de wijnen zijn honderd procent van een inheemse druif.

Zoals elk onderdeel van de Cantina Mesa is ontworpen ter verbetering en stimulering van de Sardijnse streek, zijn zelfs de wijnflessen verfijnd en stijlvol ontworpen, zodat alleen de traditionele feestelijke kostuums van het eiland hiermee kunnen concurreren. Uit deze filosofie ontstond de donker getinte fles, welke de uitstraling en waardigheid van de Sardijnse vrouw belichaamt; de Sardijnse vrouw die de meest essentiële waarden van het eiland uitdraagt. Het geraffineerde etiket is verrijkt met kleine etiketten die moderniteit uitstralen, met een vleugje kleur, net als de traditionele Sardijnse wandtapijten.

Naast schenkadviezen, staat er op het rugetiket een kort gedicht wat, met een vleugje fantasie, het karakter van de wijn en herkomst vertelt.