opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Ciroc Vodka

 

Ciroc Ultra Premium vodka uit Frankrijk


Ciroc Ultra Premium wodka is geheel gemaakt van Mauzac Blanc druiven van de hooggelegen wijngaarden in Gaillac. De naam Ciroc is afgeleid uit de combinatie van twee Franse woorden, "Cime", wat staat voor piek of top en "Roche" wat rots betekent.

Ciroc is een vodka geproduceerd en gedistribueerd door Diageo. Ciroc vodka weet zich te onderscheiden van andere vodka door het feit dat het gemaakt is van druiven, in tegenstelling tot maïs, rogge, tarwe of aardappelen die veel vaker worden gebruikt.

De gebruikte druiven, Mauzac Blanc uit de Gaillac streek van Frankrij en de Ugni Blanc uit de Franse Cognac streek worden direct na de eerste vorst geplukt. Het sap uit deze druiven wordt vergist. Ciroc vodka is vijf keer gedistilleerd. De eerste vier destillaties van de Ugni Blanc vinden plaats in roestvrij stalen kolom ketels, de Mauzac Blanc druiven worden gedistilleerd in koperen ketels. Na destillatie worden ze vervolgens met elkaar vermengd. De verhouding is 95% Ugni Blanc en 5% Mauzac Blanc. De laatste distillatie wordt uitgevoerd in een traditionele koperen Armagnac ketel.

In 2003 is Ciroc vodka gelanceerd in de Verenigde Staten. Diageo's target waren duidelijk de "high end" klanten. Het merk werd groots geïntroduceerd in diverse grote nachtclubs maar de verkoop bleef met 40.000 dozen Ciroc op jaarbasis nog erg matig.

In 2007, heeft Sean "Diddy" Combs ingestemd om de merk ambassadeur van het Franse vodkamerk te worden. De reclame campagne in december 2007 waarin Sean Combs Ciroc vodka uitroept tot de "Officiële Nieuw Jaars's vodka" is een enorm succes. Nadat Sean Combs die tevens platenbaas is de vodka bijna continu promoot in videoclips stijgt de verkoop met razend tempo waardoor anno 2012 Ciroc de tweede meeste verkochte ultra premium wodka ter wereld is.
 
Ciroc heeft in 2010 twee nieuwe smaken op de markt gebracht, Redberry en Coconut. In 2011 werd Ciroc Peach uitgebracht. De laatste is beschreven als de meest succesvolle Noord-Amerikaanse Diageo productlancering ooit. De meest recente smaak is de Ciroc Amaretto. Ciroc Amaretto laat je genieten van een mooie amandel smaak met een hint van kersen en vanille. Inmiddels is Ciroc Pineapple ook aangekondigd. Ciroc Pineapple heeft een intense ananassmaak met een hint van verse vanille en een mooie tropische afdronk. Ciroc Pineapple is medio 2015 leverbaar. Tevens komt er een ultra premium limited edition uit van Ciroc genaamd Ciroc X Ten. We verwachten Ciroc X Ten halverwege 2016 te kunnen leveren. Vanaf 10-02-2016 kun je bij Exclusive Drinks ook de gloednieuwe Ciroc Apple kopen. Ciroc Apple laat je genieten van een intens frisse appelsmaak dat samen met de lichte bite van de vodka garant staat voor een sensationele smaakbeleving. Uiteraard kun je Ciroc Apple als eerste in Nederland en Belgie weer bestellen bij Exclusive Drinks.

Vanaf juni 2016 kun je ook de Ciroc Pink Grapefruit kopen bij Exclusive Drinks.

Ciroc Pink Grapefruit is gemaakt door meester distillateur Jean-Sébastien Robiquet, de grapefruit variant is de eerste citrus variant van het ultra-premium vodka merk Ciroc. Het is een blend met echte citrus essenties uit de schillen en oliën van verse roze grapefruit. De smaak zijn is fris fruitig, licht pittig en met een vleugje oranjebloesem. Ciroc Pink Grapefruit is gemaakt om "de zomer te vieren" en wordt begeleid door drie aanbevolen Porties: Ciroc Sea Breeze, Ciroc Pink Grapefruit en Sage Smash en Ciroc Tropic. Ciroc Pink Grapefruit is de zevende gearomatiseerde editie van het merk naast Ciroc Pineapple, Ciroc Apple, Ciroc Peach, Ciroc Amaretto, Ciroc Red Berry en Ciroc Coconut.

Vanaf begin oktober kun je Ciroc Mango kopen bij Exclusive Drinks.

Ciroc Mango is doordrenkt met Carabeo Mango en heeft een heerlijk zacht zoete en romige smaak met een hint van citrus en andere exotische vruchten.

Ciroc Vodka kopen doe je in Nederland en België natuurlijk online voor een mooie prijs veilig en vertrouwd bij Exclusive Drinks.