opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Distillerie Franciacorta

Distillerie Franciacorta

Distillerie Franciacorta

 

Het bedrijf werd in 1902 gesticht door Luigi Gozio, grootvader van de drie broers Giuliano, Antonio en Luigi, die heden ten dage aan het roer staan, in Gussago; een stad in de prachtige en heuvelrijke regio Franciacorta, in de provincie Brescia. In deze omgeving begon Luigi Gozio met het verzamelen en destilleren van most en sedimenten, een werk dat al eeuwenlang in de regio werd gedaan.

Luigi’s zoons Paolo en Giuseppe Gozio bouwden in de jaren dertig van de vorige eeuw een systeem van zes stoomketels om de vergiste most te destilleren. Niet lang daarna werd dit gecompleteerd met een sediment-destillator die hen zodoende in staat stelde een zeer zuivere alcohol te destilleren.

In dezelfde tijd besloot oprichter Luigi Gozio, wiens bedrijf oorspronkelijk ‘Distillerie Gozio’ heette, zich te onderscheiden van andere distillateurs met een soortgelijke naam door toevoeging van het woord ‘Franciacorta’ – een woord dat destijds door niemand werd gebruikt en zeker geen betekenis had in termen van image. Sindsdien werd ieder product verkocht met ‘Franciacorta’ in de naam.