opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Dom Perignon

Dom Pérignon

De champagne van Pierre Pérignon werd al gedronken in Versailles ten tijde van Louis de XIV. In 1961 bezocht John F. Kennedy de Amerikaanse Ambassade in Parijs. Tijdens het diner dronk hij Dom Pérignon Vintage, samen met Charles de Gaulle. In 1981 was Dom Pérignon de champagne van het huwelijk van Lady Diana Spencer en Prince Charles. De magnums Dom Pérignon Vintage 1961 die op die 29e juli werden geserveerd, droegen allen een bijzonder insigne dat speciaal gecreëerd was voor het huwelijk.

Dom Pérignon werd in 1639 geboren in Sainte Menehould in Champagne.

In 1668 werd hij als jonge monnik aangesteld als keldermeester van de Abdij van Hautvillers, bij Epernay. Hij zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Het was deze jonge monnik die het huis zijn naam gaf. Omdat hij een hartstochtelijk werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken.

Dom Pérignon was de eerste cuvée de prestige. Dom Pérignon is altijd een vintagechampagne, een millésimé, en wordt alleen in zeer geslaagde jaren geproduceerd.

Dom Pérignon champagne kopen doe je natuurlijk voor een mooie prijs online veilig en vertrouwd bij Exclusive Drinks. We hebben standaard diverse jaargangen Dom Pérignon op voorraad en bezorgen deze binnen 1 tot 3 werkdagen bij u thuis, op de zaak of bij uw relatie.

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1