opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Drambuie

Drambuie

Het geheime recept van Drambuie is niet veranderd sinds 1745. Ontwikkeld door de Koninklijke Apotheek in Edinburgh voor de jonge prins Charles Stuart tijdens zijn verovering van Schotland, combineert het het beste van Schotland met de meest exclusieve kruiden.

Na de nederlaag bij Culloden, moest de Bonnie Prince voor zijn leven vluchten en gaf hij het recept van dit elixir door aan kapitein John MacKinnon als dank voor zijn onwankelbare loyaliteit. Vele jaren is het recept verborgen gebleven op het Isle of Skye tot de faam zich in 1870 vanuit het Broadford Hotel begon te verspreiden.

De locals noemden het brouwsel ‘An Dram Buidheach’, wat staat voor ‘the drink that satisfies’. Onder een afgeleide van deze omschrijving is Drambuie in 1893 gepatenteerd door James Ross.
In 1912 overgenomen door de familie MacKinnon (niet direct verwant aan kapitein John) die het tot op de dag van vandaag produceert. Het recept van deze heerlijke whiskylikeur gemaakt van Schotse malt whiskies, pittige Schotse heidehoning en diverse kruiden is echter een goed bewaard geheim.
Hoe dan ook, ‘The spirit of Drambuie lives on’, wereldwijd!