opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Kaiyo

KaiyÁ… Whisky

KaiyÁ… betekent: Oceaan

Het is eeuwenoude kennis dat de samensmelting van de zoute oceaanlucht en een verre zeereis whisky verrijkt. Om onze whisky verder te verbeteren, begint hij ook aan zijn eigen reis door de zeeën vanuit Osaka Japan, die maximaal drie maanden duurt. Het resultaat van de zeereis en rijping is de aparte kroniek van onze whisky van zijn reis, een dagboek, als je wilt, in de diepten. Net zoals geen twee verhalen identiek zijn, is ook elke zeereis met factoren zoals de beweging van de golven van de zeeën, temperatuurveranderingen en variaties in weer en luchtdruk niet allemaal bijdragen aan het verouderende effect van de whisky. Dit produceert een onnavolgbare kismet tussen spirit en mizunara eiken vaten resulterend in een ingewikkeld uitstekende afwerking van onze whisky.

In slechts drie maanden tijd krijgt onze whisky een duidelijk en buitengewoon verouderingseffect als gevolg van de rijping van de zee. Gedurende de reis danst de whisky in het vat vanaf de eb en vloed van de golven van de zee, waardoor elke druppel voortdurend in contact staat met de mizunara-eik.

Het verouderende effect van whisky is het resultaat van een chemische reactie; warmte is een natuurlijke katalysator in een chemische reactie. Tijdens de zerijping is onze whisky onderhevig aan temperatuurschommelingen. Gedurende een lange periode van de reis wordt de whisky blootgesteld aan warme klimaten, waardoor hogere temperaturen ontstaan, waardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Op zee, ervaart de whisky frequente veranderingen van de luchtdruk waardoor de mizunara-eik kan samentrekken en uitzetten, waarbij het zuurstofniveau op bepaalde tijden varieert en de mizunara-eik wenkt om zijn delicate smaken en aroma's vrij te geven.
KaiyÁ… whisky heeft inderdaad een ingewikkelde en diepgaande reis door de zeeën. Het wacht nu op je om een ​​glas te schenken, zodat het zijn reisverhaal kan vertellen terwijl je de essentie ervaart die vrijkomt door de rollende golven en zeelucht in elke slok.