opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Krug

Krug champagne een legendarisch champagnehuis

Krug champagne staat voor perfectie. Het huis wordt wel “het juweel van de Champagne” genoemd. Sinds 1843 produceert champagnehuis Krug louter prestigieuze en exceptionele champagnes. Bij Krug is men voortdurend op zoek naar de ultieme, state-of-the-art productie-methodes, om zo de unieke stijl van de ‘Grand Vins de Champagne’ van Krug verder te verbeteren.

De champagnes van champagnehuis Krug


Krug Grande Cuvee wordt gemaakt van chardonnaydruiven uit 120 wijnen uit tien of meer gemeenten, waaronder Ambonnay en Trépail. Zo wordt een chardonay met een ander karakter gebruikt dan de op de krijtbodem van de Côte des Blancs groeiende chardonnay. De om zijn fruitige en kruidige karakter bekende pinot meunier uit de gemeente Leuvrigny wordt in deze wijn in verwerkt om de gewenste complexiteit te bereiken. Sommige van de in de kelder bewaarde wijnen die de reserve van het huis vormen zijn vijftien jaar oud. De flessen rusten na de prise de mousse nog zes jaar op gist in de koele kelders in de krijtrotsen onder Reims. Krug noemt deze champagne zelf een multi - millésimé. een wijn van vele jaargangen.

Krug Vintage wordt alleen in de betere wijnjaren gemaakt. In 1983, 1986 en 1993 vonden de Krugs de wijnen wel goed, maar niet "exceptioneel" of "anders dan anders". Daarom werden in die jaren geen millésimées gebotteld. De verhoudingen tussen de drie gebruikte druivenrassen liggen niet van tevoren vast. Zo was de millésimé 1981 de enige Krug met meer chardonnay dan pinot noir omdat de druiven van de chardonnay dat jaar zo'n goede basis voor een assamblage waren. In 1976 werd om dezelfde reden 20% pinot meunier, dat was meer dan gebruikelijk, gebruikt.

Krug Rose is een rosé champagne. Lange tijd heeft de familie Krug geen rosé champagne willen maken en ook nu wordt niet ieder jaar een rosé gemaakt. Een experiment met rosé was echter zo geslaagd dat de eerste rosé van Krug in 1983 op de markt kwam. De productiemethode wijkt niet af van die van de andere huizen. Een deel van de gebruikte pinot noir laat men macereren om een roze kleur te krijgen. Verder gebruikt men pinot meunier en chardonnay, aangevuld met wijnen uit de reserve die uit vier tot zes verschillende oogsten jaren stammen en uit tal van wijngaarden afkomstig zijn. De verhouding is circa 50% pinot noir, 25% chardonnay en 25% pinot meunier. De flessen rijpen tenminste zes jaar op de gisten.

Krug champagne kopen doe je voor een mooie prijs veilig en vertrouwd online bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak waar je de lekkerste en beste champagnes zoals bijvoorbeeld die van champagnehuis Krug kunt bestellen.

Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen). Resultaat:1