La Gabare Grosperrin
Het in 1992 opgerichte familiebedrijf van Jean Grosperrin, La Gabare, is bijna volledig gespecialiseerd in het selecteren, opvoeden en verhandelen van oude cognac. Door de jaren heen raakte oud-cognacmakelaar Jean Grosperrin er steeds meer van overtuigd dat hij te doen had met een bijzonder erfgoed. Cognac producenten laten gemiddeld hun wijndistillaat 10 jaar ouderen voor ze het verkopen. Sommige kunnen zich echter de luxe permitteren om traditiegetrouw een deel van hun distillaten 20, 30 of zelfs 50 jaar te laten rijpen en dan aan de beste bieder te verkopen. Helaas werden deze oude distillaten meestal gebruikt om bekende blends meer complexiteit te geven. Jean Grosperrin besloot deze sublieme distillaten uit de anonimiteit te halen en ze de hoofdrol te laten spelen. Voor hem moest de cognac weer het product worden van een specifiek terroir, een ambachtelijk product van de passie en vakmanschap van zijn maker. Samen met zijn zoon Guilhem is Jean Grosperrin nu wereldberoemd geworden.