opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Rhum Clement

 

Rhum Clement prestigieuze rum uit Martinique

 

Martinique heeft lange tijd de reputatie van het hebben van de beste terroir voor suikerriet teelt , lang voordat Homère Clement had de fantasierijke idee om druk suikerriet om Rhum Agricole produceren . Domaine de l' acajou werd gekocht in 1887 op het hoogtepunt van de suiker crisis. De introductie van suikerbieten en de toenemende beschikbaarheid van goedkope Zuid -Amerikaanse suiker leiden tot de ineenstorting van de Martiniquean suiker commerce.

 

Als gevolg hiervan , de plaatselijke economie, die werd gedreven door het principe cash crop van suiker , was een puinhoop . Veel planters waren zonder werk en gingen de straat op rellen tegen de failliete plantage-eigenaren . Wat ooit was een rijke en levendige eiland werd al snel verstrikt in economische wanhoop. Op dit moment , Homère Clement was een zeer populair lid van de Martiniquean gemeenschap en de burgemeester van Le Francois . Hij kocht het prestigieuze suikerplantage bekend als Domaine de l' acajou slechts 3 kilometer van het centrum van Le Francois . Dit 43 hectare grote landgoed werd beschouwd als een van de beste suikerplantages op het eiland Martinique . Maar zoals het zat vast in een arme en stagneren suiker economie , werd het helaas gedwongen in faillissement.

 

Homère Clement maakte de nodige investeringen en getransformeerd een van de meest prestigieuze suikerplantages van het eiland in een producent van wereldklasse Rhum Agricole . Hij had de plantenbakken terug naar de velden suikerriet opnieuw oogsten , maar niet suiker raffineren . Zijn idee was om op zijn kwaliteit goed geteeld suikerriet uit de eerste geperste aromatische en smaakvolle suikerriet sap om pure rhum destilleren halen . Geïnspireerd door het genot van grote brandewijn tijdens de studie in zijn vroege jaren in Parijs , Homère nagebootst de distillateurs van de grote van Armagnac in het zuidwesten van Frankrijk om zijn methode van rhum productie tegenwoordig bekend als Rhum Agricole perfectioneren.

 

Habitation Clement werd al snel het Mekka van Rhum Agricole en vandaag krijgt een gemiddelde van 160.000 duizend geest liefhebbers en rum liefhebbers elk jaar die een bezoek aan de distilleerderij en smaak vat monsters in de kelders . Habitation Clement biedt een ervaring voor iedereen. De cultuur is rijk en veel mensen komen om stille tijd te besteden aan een bezoek aan de botanische tuinen van Habitation Clement , langs de kelders geladen met vaten rhum met de geur van rum verdampen in de hemel , een rondleiding in het huis te nemen in de klassieke Creole antiek en architectuur , bezoek gloednieuwe galeries gevestigd in opgeknapte rhum kelders evenals tour het museum van Rhum Agricole , die het rijke culturele erfgoed van hoe Rhum Agricole kwam te zijn op Rhum Clement en in Martinique symboliseert.

 

Een rondleiding Habitation Clement is tijd goed besteed op Martinique . Een nieuwe cadeauwinkel en proeflokaal is gebouwd om bezoekers te verwelkomen Habitation Clement . Een deel van de recente ontwikkelingen op de Habitation Clement Experience is een kleine bioscoop waar bezoekers een film over plannen kunnen kijken naar het einde van de eerste Perzische Golfoorlog in 1991, waarin de Franse president Francois Mitterrand leende een van de grote Caribische schatten van Frankrijk, Habitation finaliseren Clement , voor het hosten van president George HW Bush en zijn ministerie van afgevaardigden. Habitation Clement is open voor het publiek dagelijks 9:30-17:00.

 

Clement Rhum koop je in Nederland en Belgie voor een mooie prijs online bij Exclusive Drinks. De online drankenspeciaalzaak waar je de beste en lekkerste rum zoals bijvoorbeeld die van Clement kunt kopen.