opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Ruinart

Ruinart champagne

 

Ruinart werd opgericht in 1729 en is daarmee het oudste Champagnehuis. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijft de familie Ruinart jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere en zeldzame druivensoort: de Chardonnay.

Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden. De geschiedenis van het huis begint in 1729 met Nicolas Ruinart. Hij is lakenhandelaar net als zijn vader. Zijn beste klanten stuurt hij bij hun bestellingen een fles van die ”mousserende wijn” ontwikkeld door zijn oom, de benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart die hem hiermee heeft laten kennismaken.

Zes jaar later geeft het Huis Ruinart de lakenhandel op om zich uitsluitend te wijden aan de ”champagnewijn”. Meer dan twee eeuwen lang volgen de generaties elkaar op en zetten, geleid door één enkel principe, de zin voor durf en innovatie van hun voorvader voort. In de wetenschap dat alleen de tijd de unieke expertise en knowhow kan aantonen, blijven zij jaar na jaar een bijzondere stijl en de kunst van de assemblage verder ontwikkelen, die is gebaseerd op een tere druivensoort: de Chardonnay.

Tot de dag van vandaag blijft het oudste champagnehuis liefhebbers en kenners over de hele wereld een heldere, elegante en verfijnde champagne bieden. Het aanbod van de cuvées bestaat uit “R” de Ruinart, Ruinart Blanc de Blancs, Ruinart Rosé en Dom Ruinart Blanc & Rosé.

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen). Resultaat:1