opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Yamazaki

Yamazaki


The Yamazaki Distillery

De Yamazaki distilleerderij is de eerste en oudste malt-whiskydistilleerderij van Japan die in 1923 werd opgericht door Suntory's oprichter Shinjiro Torii.
Geïnspireerd door traditionele Schotse whisky, overwoog Torii een Japanse aanpak door een terrein en klimaat te kiezen dat totaal anders was dan dat van Schotland om een ​​uniek soort whisky te creëren. De Yamazaki-distilleerderij is dus de geboorteplaats van Japanse whisky. Deze regio, die trots aan de rand van Kyoto ligt, werd vroeger "Minaseno" genoemd, waar een van de zuiverste wateren van Japan vandaan komt.
Yamazaki is ook de thuisbasis van Sen no Rikyu, meester van "The Way of Tea." Yamazaki-distilleerderij is waar de rivieren Katsura, Uji en Kizu samenkomen, wat zorgt voor een uniek mistig klimaat en een van de zachtste wateren van Japan. De diversiteit van de temperatuur en luchtvochtigheid in deze regio creëert ideale omstandigheden voor vatveroudering, bekend als de kenmerkende "Suntory Maturation".

Yamazaki Nature

Goede whisky vereist goed water en een goede rijping in de juiste omgeving. Torii streefde naar een unieke Japanse whisky om Schotse whisky te overtreffen en zocht jarenlang naar een echt Japans klimaat. Yamazaki ligt in een mistige vallei tussen Mt.Tennozan en Mt. Otokoyama waar drie rivieren samenkomen. Het heeft een van de zachtste wateren van Japan en is ideaal voor rijping van whisky. Deze locatiekeuze is al jaren bewezen door de kwaliteit van de whisky die wordt geproduceerd in de Yamazaki-distilleerderijen.

Whisky making at Yamazaki

De Yamazaki distilleerderij onderscheidt zich door zijn uniekheid dat een enkele distilleerderij een verscheidenheid aan whisky's kan produceren, die een zeer klein aantal distilleerderijen ter wereld kan evenaren. Het begon allemaal met Suntory's streven om whisky van wereldklasse te maken om het delicate Japanse gehemelte te plezieren.
In elk proces van het maken van whisky's - gisting, destillatie, veroudering en vatvorming - hebben de ambachtslieden van de distilleerderij nieuwe innovaties toegevoegd terwijl ze doorgaan met het oefenen van vaardigheden die door hun voorgangers zijn doorgegeven.