opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken
Barak 51

Barak 51 Genever


Het verhaal van Barak 51 Genever begint in 1951.

Nederland koloniseerde vroeger eilanden in voormalig Oost Indië voor de specerijen handel. Echter omdat landen als Spanje & Portugal deze gebieden ook graag in handen wilde hebben heeft Nederland de KNIL opgericht. Het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. Het leger had Nederlandse officieren maar bestond voornamelijk uit Molukse soldaten. De Molukse soldaat werd bestempeld als een betrouwbaar & loyale soldaat. Na de onafhankelijkheid van Indonesië, werd het KNIL opgeheven. De Molukse soldaten kregen een keuze, ofwel deel uit gaan maken van het Indisch leger of gedemobiliseerd worden.  Beide geen reële keuze vonden de Molukkers. Een gerechtelijke uitspraak verbood de Nederlandse regering om de Molukse soldaten na de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog te ontslaan. De enige mogelijkheid was om de Molukkers ‘tijdelijk’ mee terug naar Nederland te nemen. 
 
Omdat er in Nederland nog geen geschikte huisvesting is geregeld, en het immers maar tijdelijk zou zijn, worden de Molukkers in voormalige jodenkampen gehuisvest. Ze leven hier in Barakken. 
Het is koud in Nederland en de Molukkers vinden een goed medicijn hiervoor. De Nederlandse Parel, ook wel Jenever genoemd zorgt voor verlichting van de kou. 
Om de smaak van de jenever te verbeteren, en om het gevoel van hun thuis, de warme eilanden te ervaren, voegden de Molukkers hun eigen kruiden aan de jenever toe. En zo zijn de eerste versies van BARAK’51 ontstaan.