opc_loader
LeeftijdcontroleOm de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee
Merken

Armand de Brignac Brut Gold

295,00
Levertijden
Levertijd:
1 tot 3 werkdagen
Beschrijving

Armand de Brignac

Armand de Brignac champagne in luxe geschenkverpakking

Armand de Brignac Brut Gold Ace of Spades is een zeer verfijnde champagne, gemaakt met de uiterste zorg en toewijding in een generatieslange familietraditie van champagnemakers. Elke fles wordt met de hand vervaardigd, gevuld, geroteerd, gedégorgeerd, gekurkt en verpakt. Vanwege de strenge kwaliteitseisen is Armand de Brignac in gelimiteerde aantallen beschikbaar.

De Armand de Brignac Brut Gold is recentelijk als beste champagne van de wereld verkozen door het Fine Champagne Magazine in een blindproeverij van duizend prestige champagnes. De Armand de Brignac Brut Gold Ace Of Spades heeft daarmee de grote namen als Krug, Cristal en Dom Perignon achter zich gelaten.

Elke fles Armand de Brignac champagne leveren we in zeer luxe met 24 karaat goud en fluweel afgewerkt coffret. Mede door de superieure kwalitieit en indrukwekkende en luxe uitstraling is dit de champagne bij uitstek om kado te doen aan uw gewaarderde relatie(s). 

inhoud: 75 cl

alcoholpercentage: 12,5%

Armand de Brignac champagne in giftbox kun je in Nederland voor een mooie prijs kopen bij Exclusive Drinks. De drankenspeciaalzaak om bijzondere en exclusieve champagnes zoals bijvoorbeeld die van Armand de Brignac champagne te kopen..

Extra informatie

Armand de Brignac Champagne

Armand de Brignac is de luxueuse Champagne van het bekroonde Franse champagnehuis Cattier uit Chigny-les-Roses. De Champagne werd onlangs met 98 uit 100 punten uitgeroepen tot 's werelds beste Champagne in een blindproeverij van 1000 verschillende champagnemerken. Ook wereldberoemde wijncritici als José Penin, Jancis Robinson en Robert Parker gaven Armand de Brignac zeer lovende recensies. Armand de Brignac beschikt over drie prestige cuvées, de Brut Gold, de Rosé en de Blanc de Blancs. Alle volledig met de hand geproduceerd en uiterst verfijnd van smaak. De Champagne wordt gekenmerkt door een hoogstaande kwaliteit en is het voorbeeld van een ongeëvenaarde expertisewijn. Sinds zijn oprichting in 1763 is Armand de Brignac dan ook uitgegroeid tot het champagnemerk in de wereld van de Champagne connaisseurs en de rich en famous. Een toost met Armand de Brignac Champagne is dan ook de ultieme ervaring van geluk, luxe en kwaliteit.

Geschiedenis

Armand de Brignac Champagne wordt geproduceerd door de Cattier familie die het champagnehuis in 1763 oprichtte. Sindsdien behoort Cattier tot ’s werelds beste Champagneproducenten.

Champagne

De historie van de Champagne dateert van ruim 300 jaar geleden. Van oudsher wordt deze sprankelende wijn geproduceerd in de champagnestreek. Echter, tot aan de zeventiende eeuw werden er enkel niet-mousserende wijnen in deze streek geproduceerd. De Katholieke kerk bezat in deze periode veel wijngaarden en produceerde hun eigen wijn die gebruikt werd voor het sacrament van de Eucharistie. Later in deze periode werden nieuwe fermentatiemethodes uitgevonden en begonnen steeds meer wijnproducenten Champagne te produceren. Hoewel mousserende wijnen uit andere werelddelen vaak aanspraak maken op de term “Champagne”, wordt de enige authentieke Champagne uitsluitend geproduceerd in de Franse champagnestreek. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de mehode champenoise, mag de naam Champagne dragen.

Armand de Brignac assemblage

Armand de Brignac Champagne wordt middels een traditionele handmatige en arbeidsintensieve methode gebotteld in gelimiteerde oplages. Dit werk wordt door slechts acht vaste arbeidskrachten uitgevoerd, onder toeziend oog van vader Jean-Jacques Cattier en diens zoon oenoloog Alexandre. Armand de Brignac Champagne bestaat uit de klassieke assemblage van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De druiven van de Brut Gold en Rosé cuvées zijn afkomstig van drie terroirs in het hart van de champagnestreek (Marne), te weten Montagne de Reims, Vallée de la Marne en Côte des Blancs. De Blanc de Blancs cuvée is uitsluitend gemaakt van Chardonnay druiven van de Montagne de Reims en de Côte des Blancs terroirs. Alle druiven die worden gebruik voor de productie van Armand de Brignac Champagne zijn Premier of Grand Cru druiven. Deze zijn afkomstig van de door Jean-Jacques en Alexandre Cattier geselecteerde wijngaarden, waaronder de Grand Cru terrois Cramant, Avize, Oger en Choully en de Premier Cru terrois Ludes, Rilly-la-Montagne, Villers Allerand, Taissy, Villers Marmery en Mareuil-sur-Aÿ.

De wijnmakerij van Armand de Brignac

In de wijnmakerij worden de druiven geperst met behulp van een traditionele Coquart pers. Slechts een fractie van de eerste persing wordt gebruikt voor de Champagne om te kunnen garanderen dat enkel het meest zuivere en kwalitatieve cuvée extract wordt gebruikt bij de productie. Hiernaast bestaat ieder Armand de Brignac cuvée uit een blend van drie verschillende millésimes. Dit zorgt er namelijk voor dat de wijn meer complexiteit, diepgang en genuanceerde arama’s bevat dan een standaard vintage. De huidige Armand de Brignac Champagnes bestaan uit een blend van de uitmuntende millésimes 2002, 2003 en 2005. De flessen rijpen vervolgens ten minste drie jaar op 30 meter diepte in een afgesloten sectie in de kelders, die tot de diepste kelders van de Champagnestreek behoren. De constante en lage temperaturen in deze kelders dragen bij aan een langzame rijpingsproces. Tijdens de laatste fase van het rijpingsproces worden de flessen elk handmatig gevuld, geroteerd, gedegorgeerd, gekurkt en verzorgd. De flessen rijpen in traditionele houten rekken gedurende een periode van 30 tot 45 dagen, hetgeen ervoor zorgt dat de gistbezinksel van de fermentatie geleidelijk in de hals van de fles komt. De degorgement wordt uitgevoerd op de originele traditionele manier waarbij de wijnmaker snel de capsulse van de fles verwijderd en vervangt. Dit zorgt ervoor dat het sediment uit de fles vloeit. De meeste wijnhuizen bevriezen hun flessen echter met behulp van vloeibare nitrogenen om vervolgens het bevroren sediment te verwijderen. Na het degorment blijven de flessen nog zes maanden rusten op om dronk te komen. Voorts wordt de liqueur de dosage toegevoegd. Ieder Armand de Brignac cuvée bevat een unieke liqueur de dosage. Deze heeft in vijf verschillende eikenhouten Bourgondische Champagnevaten van de vijf laatste millésimes gerijpt. Hierna worden de unieke champagneflessen die zijn ontworpen door de Franse modeontwerper André Courrèges voorzien van labels. De metalen flessen worden namelijk elk voorzien van een viertal tinnen labels die verwijzen naar de Franse monarchie. Tot slot worden de flessen verpakt in een zwarte houten gegraveerde kist bekleed met zwart fluweel.

Laatst bekeken items